Combatarea paraziților intestinali

Farmaciile Homeopate Thymus vă prezintă astăzi un tratament naturist împotriva paraziților (viermilor intestinali), atât pentru adulți, cât și pentru copii. 

Infestările parazitare sunt însoţite de simptome supărătoare: tulburări digestive, lipsa poftei de mâncare sau poftă de dulce și consum exagerat de dulciuri, dureri abdominale, mai ales peri-ombilicale, mâncărimi ale nasului sau fundului, ori ale pielii, fără nici o erupţie vizibilă. Uneori apar erupţii supărătoare, mai ales la nivelul feţei (alteori doar nişte pete mai depigmentate pe faţă), cearcăne la ochi, scădere în greutate, imunitate scăzută, frecvente infecţii respiratorii (nas, gât, urechi).

Este cunoscut faptul că paraziții intestinali pot avea un impact negativ asupra stării noastre de sănătate, dar uneori semnele lor sunt subtile și pot fi greu de recunoscut. La copiii mici (2-5 ani), poate că ai observat că micuțul tău este mai iritat sau nervos decât de obicei, și te-ai întrebat de ce. Ei bine, paraziții intestinali ar putea fi unul dintre factorii care contribuie la aceste schimbări de comportament.

Hai să vedem cum putem alunga din organismul nostru acești paraziți:

TRATAMENT HOMEOPATIC 1

Medicina naturală recomandă să se facă un tratament natural „de deparazitare”, cu produsele existente, care sunt eficiente, blânde pentru organism și fără efecte secundare. Una dintre schemele homeopate cele mai utile este cea care folosește Formulele 9A și 9B, formule complexe. Formula 9A conține Cuprum, Colocynthis, Cina, Spigelia și Silicea Formula 9B conține Cuprum, Colocynthis, Cina, Spigelia și Argentum metallicum. Cele două formule se administrează funcție de fazele lunii, formula 9A de la lună plină pană la lună nouă (14 zile consecutiv) și fomula 9B, de la lună nouă pană la lună plină, alte 14 zile consecutiv. Produsele se vor administra timp de 2-3 chiar 6 luni, funcție de intensitatea simptomelor.

TRATAMENT HOMEOPATIC 2

CINA (Pelinul de Alep) este un remediu homeopat împotriva viermilor intestinali. Acest remediu se mai indică când copilul este supăracios, iritabil, lovește și țipă la toată lumea, vrea să fie purtat în brațe. Un astfel de copil își ciupește tot timpul nasul cu degetele, în somn tresare, tușește, are prurit anal, are dureri în zona ombilicului. Simptomele caracteristice acestui remediu sunt: prurit nazal și anal; dureri abdominale; agravare a simptomelor noaptea, la luna nouă.

TRATAMENT GEMOTERAPIE

Se pot folosi și gemoderivate asociate tratamentelor homeopate:

  • Gemoderivatul din muguri de ALNUS INCANA (arin alb) se utilizează în parazitoze intestinale
  • Gemoderivatul din mlădițe de BUXUS SEMPERVIRENS (cimișir) împreună cu ALNUS INCANA ȘI JUGLANS REGIA, se utilizează pe perioade scurte de timp.

Giardinophyt favorizează eliminarea paraziților intestinali (giardia, oxiuri, limbrici), distruge microorganismele și împiedică înmulțirea lor și în același timp favorizează eliminarea gazelor din intestin. Giardinophyt combate senzația de vomă și greață, asociate de multe ori parazitozelor intestinale. Giardinophyt conține extracte vegetale naturale din: Cimbru (Thymus vulgaris), Vetrice (Chrysanthemum vulgare), semințe de Mărar (Anethum graveolens), Cuișoare (Eugenia caryophyllata) și extract de propolis

Giardinophyt favorizează eliminarea paraziților intestinali, în cure de 7 zile, repetate, pentru prevenirea recidivelor.

În timpul tratamentelor naturiste împotriva viermilor intestinali trebuie respectate și regulile igienice care să nu permită proliferarea paraziților și un regim igieno-dietetic adecvat. În alimentație se vor folosi fructe și legume: afine, alune, frăguțe, căpșuni, lămâi, măsline, piersici, hrean ras, morcovi, ceapă, praz, pătrunjel, usturoi și varză albă. Se recomandă și consumul de semințe de dovleac decorticate (neprajite și nesărate), consumate ca atare sau amestecate cu miere de albine și lapte în părți egale, câte 20-30 g pe zi.

Vă așteptăm în farmaciile THYMUS pentru a identifica împreună cel mai potrivit tratament. Doar împreună vom putea stabili diluția și modul de administrare corect al remediilor homeopate și gemoterapice. Citind, informându-ne, putem să ne regăsim în diverse stări și împreună cu farmacistul homeopat sau medicul homeopat putem identifica remediul de care avem nevoie.

Vom continua să prezentăm motivele pentru a apela la tratamentele naturiste în edițiile următoare!

Homeopatia și Gemoterapia sunt și vor rămâne ceale mai elegante și profunde forme de medicină.

Share cu prietenii tăi

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp